Can Paixano

 
Efter lite plugg och en nap är jag tillbaka. Ikväll ska jag och pluggkompisarna ut och fira Steffis 25 årsdag genom att dra till Can Paixano - den ökända Xiampanyerian. Jag var förbi stället med Emi när jag var här i mars och därav kom idén att vi skulle dit idag. Stället är smockat med folk, ljudvolymen hög och cava serveras för 1 euro glaset, tror det blir succé. Om jag gillar stället vill jag gå hit med mina flickor, längtar så tills dem kommer!

Te quiero

Efter en heldag på stranden så är jag hemma igen, beredd på att plugga. Tentan ska in senast 13 september och när den är klar kommer klänningen ovan från ZARA att vara belöningen till mig själv, tack CSN.
 

Ändrad ordning

Som den latis jag är bestämde jag mig för att uppdatera denna blogg till PRO ett tag för att få tillgång till denna design. Känns lite tidningsaktig and I like it. Har varken kvar kunskaperna eller lusten att starta upp dreamweaver och köra all egen kodning, så såhär fick det blir. Mina planer för dagen? STRANDEN, det är 28 grader och molnfritt så inom en timme åker jag och Coca till Selva del Mar, stranden längst bort från city och lägger oss som strandade valar, gött!

Nykomlingar

 
 
Idag vaknade jag inte förän 4 då jag åkte till ett stort köpcenter i utkanten av Barca tillsammans med Coca. Hittade en tjocktröja och ett par ormbyxor, bra grej! Jag hade inte ätit på hela dagen när jag kom dit och var irrig som fan. Till min stora förtjusning hittade jag ett ställe som hette La Burguesa där ja smällde i mig vad jag tror var Guds gåva till trötta/bakis/irriterade människor. Det var en hamburgare med fårost, mögelost och nån till matorgasmig ost, oh lord, kommer att åka tillbaka bara för att äta dem där jävla burgarna! Hela stället kändes lite Vigårdigt men burgarna var 1: enorma, 2: stekta på de sättet du ville ha dem, helt klart pluspoäng. Kändes inte som snabbmat utan rejält, väldigt nöjd med min dag helt enkelt. Blå tröjan får åka på redan ikväll då vi drar ut på stan för att äta middag med Emma som är i stan tills imorgon, mys!

Happy Miercoles

 
Idag är en såndär dag när man fått massa gjort, och vi alla vet ju hur nice det känns efteråt! Började äntligen skriva på min tenta som är to do till om 2 veckor, det ska nog gå bra. Städade precis rummet, sminkade mig och är nu redo för happy miercoles (skolans tappning på lillördag) 1 euros öl, spanskatränande och allmänt roliga felsägningar, soft!

3 things

Åh, tre saker som gär mig glad idag:
 
1. Världens bästa nyhet; Att trion Kinesen, Koreanen och Serben kommer hit om mindre än en månad.
2. Att jag äntligen fick dansa och lyssna på hiphop och dricka mojitos.
3. Att Coca och jag besökte ett stort Akvarium (heter det så?) där man kunde gå innuti en gång och över en så simmade hajar och coola fiskar, det var barn på julafton-varning på oss!
 
Haha hur tacky? Men så kul ställe som jag och Coca hittade när vi strosade runt igår.
 
Vad ÄR detta? Efterlyser svar snarast...

La fin de semana

En ny vecka har börjat, men som vanligt i Barcelona så finns de varken någon logik eller rutin. Imorgon är vi alla lediga från skolan då det är den sista dagen av Marcé som är ett stort firande här. Det kommer att vara massa konserter och festande på stan ikväll så man lär ju hamna där till slut. Vi är hembjudna till James, en kille (man? vad är man när man är 37 och beter sig en tonåring?) klockan 1. Haha och nej; han är inte någon rapist som bjuder hem småflickor på natten, han bara är, går inte att förklara honom riktigt, mer om det senare.
 
Annars då? I helgen hängde ja och Coca som sagt på stranden, har äntligen laddat min kamera så det finns tillochmed bildbevis.
 
 
 
Nya brillorna på! Clubmaster Aluminium
 
 
Folk som är påväg till parken för att fira Mercé
 
 
Brotha
 

Lost & Found

Idag har jag och Coca roat oss med att somna på stranden och äta gratis glass hos Emi. Därefter drog vi alla till Lost & Found, en stor loppis med massa coola grejer. Där träffade vi upp lite kompisar och hängde ett tag. Tanken var att vi efter det skulle gå på en grej som heter "Picnic electronic" en stor elektronisk fest uppe på ett berg, men polisen var redan där och hade massa problem så de släppte inte in fler, men de blev en bra kvällsprommis ner för berget istället!
 
 
 
Dåliga bilder men still! Plakat från Lost & Found och en utsiktsblid från Montjuic.

Det var inte igår

Ja vad ska man säga? Det var ju inte igår som jag hängde här precis, men nu är jag tillbaka. 
 
Ligger just nu i min säng i Barcelona. Har varit här i snart två veckor och det känns helt okej. Om jag ska vara helt ärlig så har det inte varit helt lätt. Efter min operation har jag haft ett imunförsvar från helvetet och de ena konstiga åkommorna har avlöst varandra medan jag varit här. Antagligen är det pga. kroppen inte är van vid varken klimatet, bakterierna eller dygnsrytmen vilket gör att allt blivit lite mer komplicerat än jag hoppats. Igår hade jag en låg dag och saknade allt som fanns hemma och kände mig ensam, men idag har jag bestämt mig för att tänka om. Om det är något jag lärt mig sedan jag slutade jobbet i Sthlm och åkte hit är att jag av naturen är en väldigt stressad person. Jag hittar liksom alltid något att vara lite orolig över. Därför tror jag att den här staden är perfekt för mig att hänga i ett tag, det funkar liksom inte riktigt så här, det är mer chill. Jag hoppas att jag snart ska bli frisk och kvitt alla hjärnspöken så att jag kan börja leva igen, riktigt sådär hejdlöst och naivt som jag hoppades på.
 
Bara en sån sak, har inga bilder härifrån än, tråkbruden...