vetinte

God morgon!

Börjar min dag med att läsa i Sofie Lundbergs blogg, en tjej som jag följt i cirka ett år nu då hon studerar i NYC på FIT (Fashion Institute of Technology) dit jag har haft tankar att söka in. Jag har länge drömt om att efter gymnasiet lämna Sverige för en tid. Få lite perspektiv. Jag är lite utav en orolig själ i grund och botten och söker alltid efter något nytt, även fast jag är rädd.

Den inriktning jag skulle vilja gå heter Fashion Merchandising Management och är buisness och mode sammankopplat. Både analytiskt och kreativt tänkande behövs alltså och jag tror inte att ett sådant jobb någonsin kan bli tråkigt eller oinspirerande. Det känns knäppt att man måste börja tänka på det redan men lets face it: Jag går ut gymnasiet om mindre än ett år och då står jag där. Jag vill ha en plan för att slippa det där förvirrade tillståndet.

En annan utbildning som jag blivit intresserad utav efter att jag fick höra talas om den genom min studievägledare är Textilekonom-utbildningen på Textilhögskolan i Borås. Vad jag har förstått kan man läsa en del i Borås och resten utomlands vilket vore idealet.

Jag har alltså lite att tänka på/läsa på om de olika skolorna, jobba och spara pengar och se vad som händer helt enkelt.
1 Marre:

skriven

Hittade den bland gamla kommentarer, har allt varit här och kikat in förut :)

2 Alex

skriven

jag läser Fashion Marketing & Communication på IED i barcelona :) började förvisso denna vecka men jag älskar det redan. om du inte vill åka så långt bort som till USA menar jag